B 60 Forslag til folketingsbeslutning om anvendelse af tro og love-erklæringer ved genbevilling af hjælpemidler og handicapbiler efter servicelovens §§ 112 og 114.

Udvalg: Social- og Indenrigsudvalget
Samling: 2015-16
Status: Beretning afgivet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 04-02-2016
1. behandlet/henvist til udvalg 01-03-2016
Beretning afgivet 31-03-2016
Ministerområde:
Social- og Indenrigsministeriet
Resumé:
Med beslutningsforslaget ønsker forslagsstillerne at sikre, at regeringen gør det obligatorisk for kommunerne at anvende tro og love-erklæringer ved genbevilling af hjælpemidler og handicapbiler efter servicelovens §§ 112 og 114, når borgerens funktionsevne ikke er forbedret siden sidste bevilling og borgeren ønsker at gøre brug af en tro og love-erklæring.

Udvalget afgav beretning over beslutningsforslaget og udtaler bl.a.:
Udvalget ønsker, at kommunernes brug af tro og love-erklæringer i forbindelse med genbevillinger af hjælpemidler skal understøttes og udbredes yderligere, så kommunerne tilskyndes til at bruge tro og love-erklæringer. Udvalget vil derfor bede ministeren om at lade dette indgå som en del af drøftelserne i forbindelse med de kommende forhandlinger om en revision af voksenbestemmelserne i serviceloven. Udvalget vil bede ministeren om en tilbagemelding og opfølgning på drøftelserne om, hvordan brugen af tro og love-erklæringer vil blive understøttet fremadrettet, således at kommunerne tilskyndes til at bruge dem.