B 171 Forslag til folketingsbeslutning om regeringens mandat til forhandlingerne om revision af udstationeringsdirektivet.

Udvalg: Europaudvalget
Samling: 2015-16
Status: Forkastet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 05-04-2016
1. behandlet/henvist til udvalg 26-04-2016
Betænkning afgivet 20-05-2016
2. behandlet/forkastet 03-06-2016
Ministerområde:
Beskæftigelsesministeriet
Resumé:
Beslutningsforslaget pålægger regeringen i de forestående forhandlinger i EU om en revision af udstationeringsdirektivet at lægge afgørende vægt på, at der gennemføres en række ændringer af direktivet. Blandt de ønskede ændringer er, at medlemsstaterne skal sikres ret til at stille krav til udstationerende virksomheder om, at de ansatte skal omfattes af samme regler om løn, arbejdstid og ansættelsesvilkår som ansatte i værtslandets egne virksomheder. Derudover skal medlemsstaterne bl.a. også sikres en ret til at gennemføre disse krav til løn, arbejdstid og ansættelsesvilkår med de midler, som den enkelte værtsstat måtte ønske, dvs. gennem lovgivning og/eller kollektive overenskomster.

Beslutningsforslaget behandles parallelt med beslutningsforslag B 172 (om indførelse af social protokol til Lissabontraktaten).
Afstemning:
Forslaget blev forkastet. For stemte 43 (DF, EL, ALT, SF), imod stemte 60 (S, V, LA, RV, KF), hverken for eller imod stemte 0.
Sambehandlet med: