L 77 Forslag til lov om Den Danske Naturfond.

Af: Miljøminister Kirsten Brosbøl (S)
Udvalg: Miljøudvalget
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 19-11-2014
1. behandlet / henvist til udvalg 25-11-2014
Betænkning afgivet 11-12-2014
2. behandlet/direkte til 3. behandling 16-12-2014
3. behandlet, vedtaget 19-12-2014
Ministerområde:
Miljøministeriet
Resumé:
Lovforslaget opretter Den Danske Naturfond med en startkapital fra stifterne på i alt 875 mio. kr. Staten bidrager yderligere med 49 mio. kr. til fondens sekretariatsudgifter og opstart af fonden. Lovforslaget fastlægger de nærmere rammer for Den Danske Naturfond.

Fonden skal kunne skaffe yderligere bidrag til sine indsatser for natur og vandmiljø fra virksomheder, fonde og private. For at gøre det muligt at tiltrække private midler skal fonden have en høj grad af uafhængighed. Fonden oprettes derfor som en privat, erhvervsdrivende fond uden for den offentlige forvaltning. Fonden skal dog være underlagt en høj grad af åbenhed og er underlagt nogle af de forvaltningsmæssige krav, som normalt gælder for den offentlige forvaltning. Det gælder offentlighedslovens bestemmelser om aktindsigt, forvaltningslovens bestemmelser om inhabilitet og begrundelse, miljøoplysningsloven m.m.

Endelig skal fonden give offentligheden adgang til sine arealer i et omfang, der som udgangspunkt svarer til adgangen på offentligt ejede arealer.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 107 (V, S, DF, RV, SF, EL, KF, UFG), imod stemte 4 (LA), hverken for eller imod stemte 0.