L 71 Forslag til lov om ændring af lov om miljøbidrag og godtgørelse i forbindelse med ophugning og skrotning af biler og lov om miljøbeskyttelse.

(Obligatorisk digital kommunikation, ændringer i administrationsordningen for udbetaling af skrotningsgodtgørelse og nedsættelse af betalingssats for indsamling af bærbare batterier m.v.).

Af: Miljøminister Kirsten Brosbøl (S)
Udvalg: Miljøudvalget
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 13-11-2014
1. behandlet / henvist til udvalg 11-12-2014
Betænkning afgivet 05-02-2015
2. behandlet/direkte til 3. behandling 17-02-2015
3. behandlet, vedtaget 19-02-2015
Ministerområde:
Miljøministeriet
Resumé:
Forslaget er en del af regeringens mål om, at al kommunikation mellem borgere, virksomheder og det offentlige skal foregå digitalt og dermed effektivisere sagsbehandlingen. Forslaget bemyndiger ministeren til at fastsætte regler om obligatorisk digital kommunikation om skrotningsgodtgørelse for biler. Tilsvarende foreslås digital ansøgning ved indsamlingsvirksomhed m.m. Derudover indeholder lovforslaget ændringer vedrørende betingelserne for at opnå skrotningsgodtgørelse, og forslaget introducerer en klageadgang over afgørelser om godtgørelse og tilsyn. Desuden reduceres betalingssatsen for indsamling af bærbare batterier og akkumulatorer.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 108 (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF, UFG), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.