L 18 Forslag til lov om ændring af konkurrenceloven.

(Forlængelse af tidsfrist for behandling af fusioner, nedsættelse af en bestyrelse for Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen på konkurrenceområdet, offentliggørelse af domme om fængselsstraf m.v.).

Af: Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S)
Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 08-10-2014
1. behandlet / henvist til udvalg 23-10-2014
Betænkning afgivet 27-11-2014
2. behandlet/direkte til 3. behandling 02-12-2014
3. behandlet, vedtaget 04-12-2014
Ministerområde:
Erhvervs- og Vækstministeriet
Resumé:
Lovforslaget indebærer en omlægning af det nuværende konkurrenceråd til en ny, uafhængig bestyrelse og oprettelse af et rådgivende udvalg. Derudover formaliseres gældende praksis i forhold til Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens udarbejdelse af konkurrenceanalyser, der med loven underlægges Konkurrencerådets ansvar.

Lovforslaget indeholder desuden en forlængelse af tidsfristen for behandling af fusioner i fase I, hjemmel til, at Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen kan offentliggøre domme, hvor der idømmes fængselsstraf for overtrædelse af konkurrencelovgivningen, og øgede muligheder for at udveksle fortrolige oplysninger med konkurrencemyndighederne på Færøerne og Grønland.

Forslaget udmønter en politisk aftale fra juni 2014 mellem regeringen (Socialdemokratiet og Radikale Venstre), Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti om en vækstpakke.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 106 (V, S, DF, RV, SF, LA, KF, UFG), imod stemte 8 (EL), hverken for eller imod stemte 0.