L 178 Forslag til lov om ændring af lov om udenrigstjenesten.

(Ansættelse af tjenestemænd på åremål, ændring af proceduren for at stille en tjenestemand til rådighed, ophævelse af reglerne om notarialforretninger m.v.).

Af: Udenrigsminister Martin Lidegaard
Udvalg: Udenrigsudvalget
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 26-03-2015
1. behandlet / henvist til udvalg 07-04-2015
Betænkning afgivet 21-04-2015
2. behandlet/direkte til 3. behandling 12-05-2015
3. behandlet, vedtaget 26-05-2015
Ministerområde:
Udenrigsministeriet
Resumé:
Lovforslaget har til hensigt at ændre en række bestemmelser i lov om udenrigstjenesten. Det foreslås bl.a.:
- at tjenestemænd i udenrigstjenesten efter udenrigsministerens bestemmelse kan ansættes på åremål i overensstemmelse med reglerne i lov om tjenestemænd,
- at proceduren for at stille en tjenestemand i lønramme 36 eller højere lønramme til rådighed for udenrigstjenesten ændres, så dette kan iværksættes administrativt,
- at bestemmelsen i loven om, at udsendte medarbejdere og honorære konsularembedsmænd hver for deres embedsområde kan udføre sådanne forretninger, som i Danmark påhviler en notarius publicus med hensyn til danske statsborgeres retshandler, ophæves.

Herudover indeholder forslaget en præcisering af hidtidig praksis, hvorefter gebyrindtægter fra konsulære tjenestehandlinger i udenrigstjenesten i forbindelse med udstedelse af pas og visa, legaliseringer m.v. indgår i statsregnskabet som indtægter under Udenrigsministeriets driftsbevillinger.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 112 (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF, ALT), imod stemte 0, hverken for eller imod stemte 0.