L 153 Forslag til lov om ændring af lov om detailsalg fra butikker m.v., lov om forbrugerbeskyttelse ved erhvervelse af fast ejendom m.v., lov om søfarendes ansættelsesforhold m.v., lov om kommuners og regioners udførelse af opgaver for andre offentlige myndigheder og kommuners og regioners deltagelse i selskaber og forskellige andre love og om ophævelse af lov om translatører og tolke og ophævelse af lov om dispachører.

(Lempelse af dispensationsadgang for detailsalg på helligdage, afskaffelse af maksimalpriser i huseftersynsordningen, minimumsbeskyttelse af visse personkategorier om bord på skibe, afskaffelse af indberetningspligten for kommuners og regioners deltagelse i selskaber og afskaffelse af beskikkelsesordning for translatører og tolke samt for dispachører m.v.).

Af: Erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S)
Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 25-02-2015
1. behandlet / henvist til udvalg 19-03-2015
Betænkning afgivet 07-05-2015
2. behandlet/direkte til 3. behandling 21-05-2015
3. behandlet, vedtaget 26-05-2015
Ministerområde:
Erhvervs- og Vækstministeriet
Resumé:
Med lovforslaget gennemføres tre elementer i »Aftale om en vækstpakke« fra juni 2014 mellem regeringen (Socialdemokratiet og Radikale Venstre), Venstre, Dansk Folkeparti, Socialistisk Folkeparti og Det Konservative Folkeparti. Det drejer sig om ophævelse af beskikkelsesordningen for translatører og tolke, ophævelse af beskikkelsesordningen for dispachører og ophævelse af maksimalprisreguleringen i forbindelse med udarbejdelse af tilstands- og elinstallationsrapporter i huseftersynsordningen.

Herudover indeholder lovforslaget en udvidelse af lukkelovens dispensationsadgang til detailsalg på helligdage, en ændring af bestemmelsen om søfarendes ansættelsesforhold i forhold til arbejdstagerkategorier, der ikke er traditionelle søfarende, og en afskaffelse af den årlige kommuneredegørelse om kommuners og regioners erhvervsaktivitet.
Afstemning:
Forslaget blev vedtaget. For stemte 106 (V, S, DF, RV, SF, LA, KF, ALT), imod stemte 8 (EL), hverken for eller imod stemte 0.