L 135 Forslag til lov om ændring af landbrugsstøtteloven.

(Præcisering af EU-støtteordninger omfattet af loven, obligatorisk digital kommunikation, bestyrelsessammensætning m.v. i promilleafgiftsfondene og Fonden for økologisk landbrug samt formkrav til klager m.v.).

Af: Fødevareminister Dan Jørgensen
Udvalg: Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Bortfaldet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 05-02-2015
1. behandlet / henvist til udvalg 24-02-2015
Sat på dagsorden til 2. behandling 02-06-2015
Sat på dagsorden til 3. behandling 04-06-2015
Ministerområde:
Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri
Resumé:
Lovforslagets formål er at styrke den strategiske målretning og samspillet mellem Fødevareministeriets aktiviteter på landbrugs- og fødevareområdet og aktiviteterne i Promilleafgiftsfonden for landbrug, Promilleafgiftsfonden for frugtavlen og gartneribruget samt Fonden for økologisk landbrug.

Lovforslaget indebærer ministerudpegning af formanden for de tre fonde og ændring af bestyrelsessammensætningen i Fonden for økologisk landbrug, så den svarer til sammensætningen i de to promilleafgiftsfonde. Derudover pålægges bestyrelserne for de tre fonde at udarbejde forslag til en flerårig strategi samt forslag til 1-årige handlingsplaner. Desuden foreslås det, at kredsen af udtaleberettigede organisationer udvides med Danmarks Naturfredningsforening og Dyrenes Beskyttelse.

Med lovforslaget bringes lovens bestemmelser om digital kommunikation i overensstemmelse med tilsvarende bestemmelser i andre love under Fødevareministeriets ressort.

Lovforslaget blev efter1. behandlingen henvist til Udvalget for Fødevare, Landbrug og Fiskeri. Udvalget havde ikke tilendebragt sit arbejde med lovforslaget, da der blev udskrevet folketingsvalg. Lovforslaget er derfor bortfaldet.