L 122 Forslag til lov om ændring af myndighedsloven for Grønland, lov om ikrafttræden for Grønland af lov om ægteskabets retsvirkninger, retsplejelov for Grønland og kriminallov for Grønland.

(Ændringer som følge af ikraftsættelse for Grønland af forældreansvarslovgivningen og lovgivningen om ægteskab mellem to personer af samme køn).

Af: Minister for børn, ligestilling, integration og sociale forhold Manu Sareen (RV)
Udvalg: Grønlandsudvalget
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Bortfaldet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 28-01-2015
1. behandlet / henvist til udvalg 26-05-2015
Sat på dagsorden til 2. behandling 02-06-2015
Sat på dagsorden til 3. behandling 04-06-2015
Ministerområde:
Ministeriet for Børn, Ligestilling, Integration og Sociale Forhold
Resumé:
Baggrunden for lovforslaget er, at Grønlands Selvstyre har anmodet om, at den familieretlige lovgivning for Grønland bliver ajourført. Som et led i denne ajourføring er det hensigten med lovforslaget at sætte forældreansvarslovgivningen i kraft for Grønland. Overordnet set skal lovforslaget forbedre retsstillingen for børn i sager om forældremyndighed, barnets bopæl, samvær m.v., og lovforslaget indeholder bl.a., at et barns ret til begge forældre frem for forældres ret til barnet skal være det bærende element i afgørelse af sager om forældreansvar.

Herudover indeholder lovforslaget bestemmelser, som betyder, at reglerne om ægteskab mellem to personer af samme køn sættes i kraft for Grønland.