B 98 Forslag til folketingsbeslutning om øget ansvarliggørelse i kommuner ved grove svigt i sager om overgreb og omsorgssvigt af børn.

Udvalg: Socialudvalget
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Bortfaldet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 19-03-2015
1. behandlet/henvist til udvalg 14-04-2015
Ministerområde:
Økonomi- og Indenrigsministeriet
Resumé:
Dansk Folkeparti opfordrer regeringen til inden udgangen af 2015 at foretage alle nødvendige tiltag, som sikrer en øget ansvarliggørelse af kommunalbestyrelsesmedlemmer og kommunale ledere ved grove eller gentagne svigt i sager om overgreb på og omsorgssvigt af børn og unge.

Dette skal ske, ved at Statsforvaltningen skal kunne udstede bøder til kommunalbestyrelsesmedlemmer, som er ansvarlige for børn og unge-området, og som er bekendt med og bevidst undlader at handle, hvis kommunen groft eller gentagne gange svigter sin opgave og sit ansvar i sager om overgreb på eller omsorgssvigt af børn og unge.

Endvidere skal det ske, ved at kommunalbestyrelsen i alle sager, hvor der er sket grove eller gentagne svigt i sager om overgreb på eller omsorgssvigt af børn og unge, tager stilling til, om der skal drages ansættelsesmæssige konsekvenser for de ansvarlige kommunale ledere.