B 17 Forslag til folketingsbeslutning om en handleplan for en styrkelse af yderområderne.

Udvalg: Udvalget for Landdistrikter og Øer
Samling: 2014-15 (1. samling)
Status: Bortfaldet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 31-10-2014
1. behandlet/henvist til udvalg 11-12-2014
Beretning afgivet 24-02-2015
Ministerområde:
Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter
Resumé:
Det foreslås med forslaget, at der udarbejdes en handleplan med initiativer, som vil forbedre rammevilkårene for landets yderområder, landdistrikter og øer samt skabe en bedre balance mellem land og by.

Udvalget for Landdistrikter og Øer har afgivet beretning over forslaget.

Et flertal (S, RV, SF og EL) finder det i beretningen væsentligt, at indsatsen for at sikre et sammenhængende Danmark sker på baggrund af et velfunderet kendskab til småøerne, yderområdernes og landdistrikternes udfordringer og muligheder. Regeringen skal udarbejde et løsningskatalog med mulige initiativer, som skal forelægges udvalget inden den 15. september 2015 med henblik på efterfølgende at indgå i en politisk forhandling om en aftale om en handleplan.

Et mindretal (V, DF, LA og KF) finder i beretningen, at der er akut behov for politisk handling, hvis alle dele af landet fortsat skal være attraktivt at bo, arbejde, studere og drive virksomhed i. Mindretallet støtter ikke flertallets forslag om, at embedsværket skal komme med forslag, der belyser udfordringerne i landdistriktsområdet. Mindretallet vil have belyst forslag til løsningen på en række konkrete problematikker ved høringer i Folketinget med efterfølgende lovforslag, der skal ændre den skæve udvikling.