Beskæftigelsesudvalget 2012-13
L 74 Bilag 11
Offentligt
1195507_0001.png
1195507_0002.png

Ændringsforslag

til

Forslag til lov om uddannelsesordning for ledige, som har opbrugt deres dagpengeret
Afbeskæftigelsesministeren,tiltrådt af …:Til § 1

1)

Istk. 1indsættes efter ”dagpengeret”: ”efter lov om arbejdsløshedsforsikring m.v.”[Præcisering]

2)

Istk. 1indsættes som 2. pkt.:”Det er dog en betingelse, at personen ikke samtidig er omfattet af en anden ordning med ret tiloffentlig forsørgelsesydelse efter Beskæftigelsesministeriets lovgivning eller folkepension efter lovom social pension.”[Præcisering af uddannelsesordningen]
BemærkningerTil nr. 1Formålet med uddannelsesordningen er at give ledige, som har opbrugt deres dagpengeret efter lovom arbejdsløshedsforsikring m.v., herunder forlængelsen efter lov nr. 267 af 27. marts 2012,mulighed for at gå i gang med en uddannelse med en forsørgelsesydelse, hvis de ønsker det.Dette forslås præciseret i lovforslagets § 1, stk. 1.Til nr. 2Formålet med uddannelsesordningen er at give ledige, som har opbrugt deres dagpengeret,mulighed for at gå i gang med en uddannelse med en forsørgelsesydelse, hvis de ønsker det.Det er i lovforslaget forudsat, at ledige, der er omfattet af lovforslaget, ikke har mulighed for andetforsørgelsesgrundlag, bortset fra ledige der opfylder betingelserne for ret til kontanthjælp. Det ersåledes forudsat, at personer, der har ret til forsørgelsesydelse gennem andre ordninger, fxkompensation efter lov om seniorjob, efterløn efter lov om arbejdsløshedsforsikring m.v. ellerbarselsdagpenge efter lov om ret til orlov og dagpenge ved barsel, i stedet vil vælge disse ordningerfrem for uddannelsesordningen.Det fremgår imidlertid ikke eksplicit af forslaget til lovtekst eller bemærkningerne, at den enkelte iså fald ikke samtidig kan vælge at blive omfattet af uddannelsesordningen.
Det foreslås derfor præciseret, at personer, der har valgt at blive omfattet af en anden ordning medret til offentlig forsørgelsesydelse efter Beskæftigelsesministeriets lovgivning eller folkepensionefter lov om social pension, ikke samtidig kan få ret til uddannelse med særlig uddannelsesydelseefter lovforslaget.