Beskæftigelsesudvalget 2012-13
L 53
Offentligt
1187281_0001.png
1187281_0002.png
Folketingets BeskæftigelsesudvalgChristiansborg1240 København K
BeskæftigelsesministerietVed Stranden 81061 København KT 72 20 50 00E [email protected]www.bm.dkCVR 10172748EAN 5798000398566
29, november 2012
Beskæftigelsesudvalget har i brev af 15. november 2012 stillet følgende spørgsmålnr. 39 (L 53), som hermed besvares. Spørgsmålet er stillet efter ønske fra FinnSørensen (El).
J.nr. 2012-9497

Spørgsmål nr. 39:

”På grund af kommunernes langvarige og ofte mangeårige sagsbehandlingstid mi-ster mange borgere deres sygedagpenge, da varighedsbegrænsningen indtræder førde er visiteret til fleksjob. Andre borgere mister deres fleksjob før de har været an-sat i 9 måneder. Ministeren bedes oplyse, hvorfor disse borgere ikke skal modtageen ledighedsydelse på 89 pct. af højeste dagpenge, og ministeren bedes oplyse,hvilke begrundelse der i det hele taget er for, at ikke alle skal modtage den sammeledighedsydelse på 89 pct. af højeste dagpenge?”

Endeligt svar:

Jeg vil først aflive den forkerte opfattelse af, at en person skal have været ansat ifleksjob i 9 måneder, før den pågældende kan modtage ledighedsydelse på 89 pct.af det højeste dagpengebeløb. Hvis en person ved visitationen til fleksjob modtagersygedagpenge, deltager i revalidering eller er berettiget til syge- eller barseldag-penge, vil personen have ret til ledighedsydelse på 89 pct. af højeste dagpengesats.Dette gælder herefter fremadrettet, også selvom den pågældende efter visitationenbegynder i et fleksjob i en kortere periode og herefter bliver ledig. Ledighedsydel-sen nedsættes heller ikke, selvom den pågældende får ledighedsydelse i fx 2 åruden at have en ansættelse i fleksjob i 9 måneder inden for de seneste 18 måneder.Derimod kan en person, der i første omgang ikke opfylder betingelserne for ledig-hedsydelse på 89 pct. af højeste dagpengesats, opnå ret til ledighedsydelse på den-ne sats ved at være ansat i 9 måneder inden for de seneste 18 måneder, og personenvil fremadrettet bevare denne ret.Efter de gældende regler kan en person, der ikke opfylder betingelserne for ledig-hedsydelse ved visitationen til fleksjob enten modtage kontanthjælp eller særligydelse med et beløb, der højst kan udgøre forsørgersatsen for kontanthjælpsmodta-gere for voksne og ungesatsen for kontanthjælp for personer under 25 år.I forhold til de personer, der efter reformens ikrafttræden modtager ledighedsydelsepå kontanthjælpsniveau, ligger dette i forlængelse af de regler, som gælder i dag,dog med den forskel, at man er sikret en sats svarende til kontanthjælpen for voks-ne forsørgere og ikke-forsørgere. Ændringen kan fx betyde, at en person, som i dag
modtager særlig ydelse på en sats svarende til kontanthjælpen for ikke-forsørgere,fremover kan modtage ledighedsydelse på kontanthjælpssatsen for forsørgere. Li-geledes vil en person, der i dag modtager kontanthjælp på ungesats kunne få ledig-hedsydelse svarende til kontanthjælp på voksensats.
Venlig hilsen
Mette Frederiksen
2