Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget 2012-13
L 40
Offentligt
1190656_0001.png
1190656_0002.png
ERHVERVS- OGVÆKSTMINISTEREN
5. december 2012

Besvarelse af spørgsmål 9 ad L 40 stillet af Erhvervs-, Vækst- og

Eksportudvalget den 4. december 2012 efter ønske fra Tom Behnke

(KF).

Spørgsmål:

Ministeren bedes i forlængelse af svaret på spørgsmål 5 oplyse størrelsenpå det forventede samlede nettoprovenuet henset til samtlige elementer ilovforslaget.

Svar:

Lovforslaget indeholder dels forslag om en registreringsafgift og delsforslag om brugerbetaling for udstedelse af sønærings- og kvalifikations-beviser, udstedelse af forsikringscertifikater og klager vedrørende passa-gerrettigheder.For brugerbetalingsdelene bemærkes, at indtægterne svarer til de forven-tede udgifter til administration, i det omfang udgifternes størrelse kanvurderes på forhånd.For så vidt angår skibsregistreringsafgiften medvirker den til at finansierede myndighedsopgaver, der er forbundet med, at skibe sejler under danskflag, herunder driften af skibsregistrene. Afgiften forventes også at virkesom incitament til ejeren til at afmelde skibe, som ikke længere kan ellerskal være registreret. Der er således tale om et tiltag, der understøtter ef-fektiv administration.Indførelsen af en årlig afgift for at have skibe optaget i skibsregistrenefratrukket bortfaldet af registreringsafgiften for lystfartøjer forventes atmedføre en indtægt på ca. 10 mio. kr. årligt.Brugerbetaling for udstedelse af sønærings- og kvalifikationsbeviser, deri dag udstedes uden beregning, forventes at medføre en indtægt på under2 mio. kr. årligt.Der skal som noget nyt udstedes certifikater, som dokumentation for be-hørig forsikring i forbindelse med vragfjernelse. Brugerbetaling i denforbindelse forventes at medføre en indtægt på ca. 0,4 mio. kr.Endelig forventes der i beskedent omfang at være indtægter i forbindelsemed behandling af klager vedrørende passagerrettigheder. For klager tilForbrugerklagenævnet gælder den nuværende gebyrordning. For klagertil Søfartsstyrelsen påtænkes fastsat et gebyr, som afspejler gebyrstruktu-
ERHVERVS- OGVÆKSTMINISTERIET
Slotsholmsgade 10-121216 København K
Tlf.FaxCVR-nr
33 92 33 5033 12 37 7810 09 24 85
[email protected]www.evm.dk
2/2
ren på Forbrugerklagenævnets område. Det betyder, at rederiet skal betaleet gebyr for dækning af udgifter til sagsbehandlingen, når forbrugeren fårmedhold, eller sagen forliges. Gebyret forventes at udgøre 9.000 kr. Kla-geren vil derimod kun skulle betale et gebyr på 160 kr., der betales tilba-ge, hvis klageren får medhold.Da klageordningen er en ny ordning, kan det ikke på forhånd angives,hvor mange klagesager der vil være. Det kan heller ikke oplyses på for-hånd, hvor mange tilfælde der vil være, hvor rederiet ikke får medhold.Baseret på det begrænsede antal klager, som forventes at indløbe, skøn-nes indtægterne at udgøre under 200.000 kr.Samlet set skønnes indførelsen af registreringsafgift og brugerbetalings-ordninger at indebære indtægter på ca. 12,5 mio. kr.Der henvises endvidere til besvarelsen af spørgsmål 1 og 5 ad L 40.