L 26 Forslag til lov om ændring af årsregnskabsloven og revisorloven.

(Forenkling af revisionspligten og styrket offentligt tilsyn med revisorer m.v.).

Af: Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF)
Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Samling: 2012-13
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 10-10-2012
1. behandlet / henvist til udvalg 25-10-2012
Betænkning afgivet 29-11-2012
2. behandlet/direkte til 3. behandling 04-12-2012
3. behandlet, vedtaget 06-12-2012
Ministerområde:
Erhvervs- og Vækstministeriet
Resumé:
Loven skal lette byrderne for små virksomheder og styrke det offentlige tilsyn med revisorer i virksomheder af offentlig interesse, herunder børsnoterede og finansielle virksomheder.
Der indføres en erklæringsstandard for små virksomheder som alternativ til revision. Samtidig får meget små holdingvirksomheder mulighed for at fravælge revision, hvilket ligestiller dem med andre meget små virksomheder. Virksomhederne skal desuden kun oplyse om fravalget den første gang, virksomheden vælger ikke at have revision, i modsætning til i dag, hvor det kræves igen hvert efterfølgende år.

Den offentlige kvalitetskontrol med revisionsvirksomheder, der reviderer bl.a. børsnoterede og finansielle virksomheder, udføres fremover af offentligt ansatte kvalitetskontrollanter i stedet for af praktiserende revisorer. Derved er de danske regler om offentlig kvalitetskontrol af revisionsvirksomheder i overensstemmelse med de internationale normer og EU-standarder.
Afstemning:
Vedtaget 110 stemmer for forslaget (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF) 1 stemmer imod forslaget (Merete Riisager (LA)) 0 stemmer hverken for eller imod forslaget