Skatteudvalget 2012-13
L 218
Offentligt
1260937_0001.png
1260937_0002.png
J.nr. 13-0066092Den 17. juni 2013
TilFolketinget – Skatteudvalget
Vedrørende L 218 - Forslag til Lov om ændring afselskabsskatteloven,lovomafgiftaflønsumm.v.,kulbrinteskatteloven og forskellige andre love. (Aftaler omVækstplan DK m.v. - nedsættelse af skattesatsen for selskaber,forhøjelse af lønsumsafgiften for finansielle virksomheder ogfastholdelse af selskabsskattesatsen for kulbrinteindkomst m.v.)Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 13 af 14. juni 2013. Spørgsmålet erstillet efter ønske fra Dennis Flydtkjær (DF).
Holger K. Nielsen
/ Jeanette Rose Hansen
1/2
Spørgsmål
Er ministeren indstillet på at ændre, så forsikringsmæglerne flyttes til metode 4for beregning af lønsumsafgift? I modsat fald bedes ministeren yde tekniskbistand til at udarbejde et ændringsforslag, som gør dette.
Svar
Forsikringsmæglerne anses som en del af den finansielle sektor og skal derforbetale lønsumsafgift efter metode 2. Jeg agter ikke at stille forslag om, atforsikringsmæglere eller andre grupper af virksomheder inden for denfinansielle sektor kan bruge en anden metode.Følgende er teknisk bidrag til et ændringsforslag:

Ændringsforslag

Til

Forslag til lov om ændring af selskabsskatteloven, lov om afgift af

lønsum m.v., kulbrinteskatteloven og forskellige andre love (Aftaler om

Vækstplan DK m.v. – nedsættelse af skattesatsen for selskaber,

forhøjelse af lønsumsafgiften for finansielle virksomheder og

fastholdelse af selskabsskattesatsen for kulbrinteindkomst m.v.) (L 219)

Til § 8

1)

Før nr. 1 indsættes som nyt nummer:
”01.”§ 4, stk. 2, nr. 1,affattes således:”1) Virksomheder inden for den finansielle sektor, der omfatter virksomhedermed aktiviteter vedrørende forsikring, ind- og udlån, kreditformidling,pensionsopsparing, investeringsforvaltning, betalingsformidling samt handelmed værdipapirer eller valuta, dog ikke forsikringsmæglere.””
2/2