L 196 Forslag til lov om ændring af lov om Lønmodtagernes Dyrtidsfond, lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension og forskellige andre love.

(Ændring af sammensætningen af bestyrelsen i LD, ATP, AES m.v.).

Af: Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S)
Udvalg: Beskæftigelsesudvalget
Samling: 2012-13
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 20-03-2013
1. behandlet / henvist til udvalg 04-04-2013
Betænkning afgivet 24-04-2013
2. behandlet/direkte til 3. behandling 30-04-2013
3. behandlet, vedtaget 07-05-2013
Ministerområde:
Beskæftigelsesministeriet
Resumé:
Med loven gennemføres en række ændringer og præciseringer, der tydeliggør retstilstanden og forenkler forvaltningen af Lønmodtagernes Dyrtidsfond (LD) og Arbejdsmarkedets Tillægspension (ATP), herunder en reduktion af størrelsen af bestyrelsen i LD og en række tekniske ændringer og præciseringer i lov om Arbejdsmarkedets Tillægspension.

Desuden ændres kredsen af indstillingsberettigede i en række organer på Beskæftigelsesministeriets område på grund af Sammenslutningen af Landbrugets Arbejdsgiveres (SALA) ophør som selvstændig hovedorganisation. SALA's hidtidige aktiviteter er overgået til Dansk Arbejdsgiverforening (DA). Med loven overføres SALA's indstillingskompetence til DA i en række love. SALA's indstillingsret til diverse bestyrelsesposter m.v. overgår til DA i ATP's repræsentantskab, ATP's bestyrelse, Arbejdsretten, Beskæftigelsesrådet (BER), de regionale beskæftigelsesråd og Arbejdsmarkedets Erhvervssygdomssikring (AES).
Afstemning:
Vedtaget 110 stemmer for forslaget (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF) 0 stemmer imod forslaget 0 stemmer hverken for eller imod forslaget