L 176 Forslag til lov om investeringsforeninger m.v.

Af: Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF)
Udvalg: Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget
Samling: 2012-13
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 01-03-2013
1. behandlet / henvist til udvalg 15-03-2013
Betænkning afgivet 02-05-2013
2. behandlet/direkte til 3. behandling 07-05-2013
3. behandlet, vedtaget 16-05-2013
Ministerområde:
Erhvervs- og Vækstministeriet
Resumé:
Med loven nyaffattes lov om investeringsforeninger m.v., så loven fremover alene regulerer danske institutter for kollektiv investering i værdipapirer og dermed investeringsforeninger, selskaber for investering med kapital, der er variabel (SIKAV'er) og værdipapirfonde. Udenlandske institutter for kollektiv investering i værdipapirer reguleres alene efter lovforslaget i forbindelse med deres markedsføring i Danmark.

Loven er en konsekvens af, at specialforeninger, godkendte fåmandsforeninger, professionelle foreninger m.v., som hidtil har været reguleret af lov om investeringsforeninger m.v., fremover foreslås reguleret af lov om forvaltere af alternative investeringsfonde.
De gældende bestemmelser i lov om investeringsforeninger m.v. om investorbeskyttelse, tilladelse til at drive virksomhed, generalforsamling, ledelse, investeringsbegrænsninger, oplysningsforpligtelser, årsrapporter, ophør, tilsyn og straf m.v. videreføres uændret.
Afstemning:
Vedtaget 104 stemmer for forslaget (V, S, DF, RV, SF, EL, LA, KF) 0 stemmer imod forslaget 0 stemmer hverken for eller imod forslaget
Sambehandlet med: