Udvalget for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri 2012-13
L 167
Offentligt
1233809_0001.png
Folketingets Udvalg for Fødevarer,Landbrug og Fiskeri
København, den 5. april 2013Sagsnr.: 19859Dok.nr.: 515078
Folketingets Udvalg for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri har i brev af 22. marts 2013stillet følgende spørgsmål nr. 3 til L 167, forslag til lov om ændring af lov om hold afdyr, lov om landbrugsejendomme og lov om dyrlæger, som hermed besvares.Spørgsmålet er stillet efter ønske fra Erling Bonnesen (V).

Spørgsmål 3:

”Ministeren bedes redegøre for, om der i dag er udviklet og afprøvet funktionsdygtigeindberetningssystemer, der allerede kan anvendes i praksis uden problemer for brugernei forbindelse med digital indberetning af eksport.”

Svar:

Jeg har forelagt spørgsmålet for Fødevarestyrelsen, som oplyser følgende:”Eksportportalen er det eneste indberetningssystem, der i dag er udviklet og afprøvet iforbindelse med at lave en digital indberetning af eksport. Fordelen ved den digitaleindberetning til Eksportportalen er, at de data, der indtastes og hentes fra andre systemeri forbindelse med en eksport, kan overføres automatisk til andre systemer, hvoroplysninger om eksporten også skal indberettes, dvs. til landbrugets fonde ogSvineflyttedatabasen. Herved samler Eksportportalen disse indberetninger i ensammenhængende proces, der sikrer sporbarhed af dyrene og overensstemmelse mellemoplysningerne i alle systemer.”
Mette Gjerskov/Charlotte Røgild Knudsen