Retsudvalget 2012-13
L 165 Bilag 6
Offentligt
1244610_0001.png
1244610_0002.png
1244610_0003.png
1244610_0004.png
Til lovforslag nr.L 165
Folketinget 2012-13
Betænkning afgivet af Retsudvalget den 0. maj 2013
Udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om Offerfonden[af justitsministeren (Morten Bødskov)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 28. februar 2013 og var til1. behandling den 19. marts 2013. Lovforslaget blev efter 1.behandling henvist til behandling i Retsudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og justitsministeren sendte den 15. januar2013 dette udkast til udvalget, jf. REU alm. del – bilag 153.Den 28. februar og den 15. marts 2013 sendte justitsministe-ren de indkomne høringssvar og et notat herom til udvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtaget1 skriftlig henvendelse fra Ask Elklit.Justitsministeren har over for udvalget kommenteret denskriftlige henvendelse til udvalget.DeputationerEndvidere har Ask Elklit og Holger Kallehauge mundt-ligt over for udvalget redegjort for deres holdning til lovfor-slaget:SpørgsmålUdvalget har stillet 13 spørgsmål til justitsministeren tilskriftlig besvarelse, som denne har besvaret.2. Indstillinger og politiske bemærkninger<>Inuit Ataqatigiit, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokku-rin var på tidspunktet for betænkningens afgivelse ikke re-præsenteret med medlemmer i udvalget og havde dermed ik-ke adgang til at komme med indstillinger eller politiske ud-talelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
Jesper Petersen (S) Julie Skovsby (S) Mogens Jensen (S) Mette Reissmann (S) Ole Hækkerup (S) Rasmus Prehn (S)Jeppe Mikkelsen (RV) Zenia Stampe (RV) Camilla Hersom (RV) Karina Lorentzen Dehnhardt (SF)fmd.Mette Boye (SF)Pernille Skipper (EL) Johanne Schmidt-Nielsen (EL) Henning Hyllested (EL) Doris Jakobsen (SIU) Kim Andersen (V)Preben Bang Henriksen (V) Inger Støjberg (V) Karen Jespersen (V) Jan E. Jørgensen (V) Karsten Lauritzen (V)Kristian Pihl Lorentzen (V) Karsten Nonbo (V) Peter Skaarup (DF) Dennis Flydtkjær (DF) Pia Adelsteen (DF)Kim Christiansen (DF) Simon Emil Ammitzbøll (LA) Tom Behnke (KF)nfmd.
DokumentIdJournalnummer
2
Inuit Ataqatigiit, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474522171512
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)
981111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 165Bilagsnr.12345TitelHøringssvar og høringsnotat, fra justitsministerenSupplerende høringssvar, fra justitsministerenHenvendelse af 22/2-13 fra Ask ElklitUdkast til tidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetTidsplan for udvalgets behandling af lovforslagetOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 165Spm.nr.1234TitelSpm. om kommentar til henvendelsen af 22/2-13 fra Ask Elklit, til ju-stitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvad den årlige indtægt ved salg af konfiskerede køretøjer ihhv. 2012 og 2011 var, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvad de årlige indtægter ved salg af hittegods og konfiske-rede/beslaglagte ting er, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm., om Justitsministeriet på nogen måde har bedt om redigering afkonkrete høringssvar til lovforslaget, til justitsministeren, og ministe-rens svar herpåSpm. om, hvad dialogen mellem Justitsministeriet og Rigsadvokatensmedarbejder forud for oversendelse af Rigsadvokatens høringssvaromhandlede, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm., om det vil være muligt at få nedslag i bidraget på 500 kr. så-fremt man har en dokumenteret lav indtægt eller er studerende, somdet f.eks. gør sig gældende ved bøder for overtrædelser af færdselslo-ven, til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvilke forudsætninger ministeren har lagt til grund for be-regningerne i lovforslaget om, at nettoindtægten for Offerfonden er ca.27 mio. kr., til justitsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om, hvor mange der i 2012 vedtog bødeforelæg eller er idømtstraf eller foranstaltninger efter straffelovens § 70 eller § 74 a forovertrædelse af straffeloven, til justitsministeren, og ministerens svarherpåSpm., om Justitsministeriet i beregning af nettoindtægten for Offer-fonden, har iberegnet den betydelige forøgelse af fartkontrollen somregeringen gennemfører med finansloven for 2013, til justitsministe-ren, og ministerens svar herpåSpm. om baggrunden for, at sager med tiltalefrafald med vilkår, sagerhvor der gives advarsel, samt sager, hvor der meddeles strafbortfald,ikke er omfattet af de bidragspligtige sager, til justitsministeren, ogministerens svar herpåSpm. om, hvor mange »klip i kørekortet« der blev udstedt i 2012, tiljustitsministeren, og ministerens svar herpåSpm., om ministeren betragter et »klip i kørekortet« som en »lovover-trædelse af mere alvorlig karakter«, til justitsministeren, og ministe-rens svar herpå
5
6
7
8
9
10
1112
4
13
Spm., om regeringen har aktuelle planer om at udvide de forseelserhvorved man får et »klip i kørekortet«, til justitsministeren, og mini-sterens svar herpå