Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13
L 150
Offentligt
1234283_0001.png
1234283_0002.png
Klima-, Energi- og BygningsudvalgetFolketingetChristiansborg1240 København K
Klima-, Energi- og Bygningsudvalget har i brev af 1. marts 2013 stillet mig følgendespørgsmål 3 til L 150, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efter øn-ske fra Mikkel Dencker (DF).
Ministeren8. april 2013J.nr. 2013-1053
Spørgsmål 3:Hvorledes er borgere beskyttet imod, at oplysninger om deres energiforbrug, som erregistreret i BBR, videregives til uvedkommende eksempelvis i forbindelse med, atoplysningerne videregives til forskningsbrug?Svar:Til brug for besvarelse af spørgsmålet om BBR-loven har jeg modtaget nedenståen-de bidrag fra ministeriet for by, bolig og landdistrikter, som jeg kan henholde mig til:”Videregivelse eller offentliggørelse af energiforbruget må kun finde sted under iagt-tagelse af reglerne i persondataloven og i lov om bygnings- og boligregistrering. Iføl-ge lov om bygnings- og boligregistrering må oplysningerne kun videregives til ejen-dommens ejer, offentlige myndigheder og OIS-datadistributører.OIS-datadistributører er virksomheder, der har tegnet kontrakt med Ministeriet for By,Bolig og Landdistrikter, der forpligter dem til at overholde bestemmelserne om ano-nymisering af energiforbrugsdata ved videregivelse af energiforbrugsdata i en samleteller bearbejdet form.Oplysninger kan dog tillige videregives til virksomheder og personer, der ifølge lovom fremme af energibesparelser i bygninger er berettigede til at udarbejde energi-mærkninger af bygninger eller udføre eftersyn af kedel- og varmeanlæg i bygninger,når videregivelsen sker til brug for udarbejdelsen af energimærkning eller udførelseaf eftersyn. Dette fremgår af § 5, stk. 5 i lov om bygnings- og boligregistrering.Det betyder, at det – bortset fra i ovennævnte tilfælde – kun vil være tilladt at videre-give eller offentliggøre oplysninger i en samlet eller bearbejdet form, så de ikke kanhenføres til enkelte husstande. For eksempel vil det kun være tilladt at videregive op-lysninger for en given boligblok eller villavej, men ikke for det enkelte parcelhus ellerden enkelte lejlighed.Lovforslagets åbning for, at energiforbrugsdata kan anvendes til forskning, ændrerikke på dette forhold. Ved videregivelse til en forsker gennem OIS-videregivelsesordningen skal forskeren underskrive en kontrakt, der sikrer at person-
KLIMA- OGENERGIMINISTERIET
Side 2
henførbare oplysninger ikke videregives til tredjepart. Forskeren forpligter sig endvi-dere til at opbevare og behandle data forsvarligt.Såfremt Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter videregiver energiforbrugsdata tilen forsker udenom en OIS-distributør vil der blive stillet tilsvarende krav til forskerensbehandling af data.”
Med venlig hilsen
Martin Lidegaard