Klima-, Energi- og Bygningsudvalget 2012-13
L 150 Bilag 3
Offentligt
1235232_0001.png
1235232_0002.png
1235232_0003.png
Til lovforslag nr.L 150
Folketinget 2012-13
Betænkning afgivet af Klima-, Energi- og Bygningsudvalget den 0. april 2013
1. udkasttil
Betænkningover
Forslag til lov om ændring af byggeloven og lov om bygnings- ogboligregistrering(Indførelse af mål for sagsbehandlingstiden for byggesager (servicemål), indførelse af en certificeringsordning fortransportable konstruktioner, øget mulighed for indhentning af oplysninger i forhold til forebyggelse af ulykker i bygningerm.v. og udvidet registrering af varmeinstallationer m.v. i medfør af lov om bygnings- og boligregistrering)[af klima-, energi- og bygningsministeren (Martin Lidegaard)]1. UdvalgsarbejdetLovforslaget blev fremsat den 20. februar 2013 og var til1. behandling den 28. februar 2013. Lovforslaget blev efter1. behandling henvist til behandling i Klima-, Energi- ogBygningsudvalget.MøderUdvalget har behandlet lovforslaget i <> møder.HøringEt udkast til lovforslaget har inden fremsættelsen væretsendt i høring, og klima-, energi- og bygningsministerensendte den 28. november 2012 dette udkast til udvalget, jf.KEB alm. del – bilag 69. Den 20. februar 2013 sendte kli-ma-, energi- og bygningsministeren de indkomne hørings-svar og et notat herom til udvalget.Skriftlige henvendelserUdvalget har i forbindelse med udvalgsarbejdet modtagetskriftlige henvendelser fra:<Henvendelser>klima-, energi- og bygningsministeren har over for udval-get kommenteret de skriftlige henvendelser til udvalget.DeputationerEndvidere har følgende mundtligt over for udvalget rede-gjort for deres holdning til lovforslaget:<Deputationer>SpørgsmålUdvalget har stillet 4 spørgsmål til klima-, energi- ogbygningsministeren til skriftlig besvarelse, som denne harbesvaret.2. Indstillinger [og politiske bemærkninger]Etflertali udvalget ( ) indstiller lovforslaget til .....Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin ogJavnaðarflokkurin var på tidspunktet for betænkningens af-givelse ikke repræsenteret med medlemmer i udvalget oghavde dermed ikke adgang til at komme med indstillingereller politiske udtalelser i betænkningen.En oversigt over Folketingets sammensætning er optrykti betænkningen.
Julie Skovsby (S) Jens Joel (S) Karin Gaardsted (S) Jesper Petersen (S) Pernille Rosenkrantz-Theil (S) Jeppe Kofod (S)Flemming Møller Mortensen (S) Rasmus Helveg Petersen (RV) Lone Loklindt (RV) Lotte Rod (RV) Steen Gade (SF)fmd.
DokumentIdJournalnummer
2
Jonas Dahl (SF) Per Clausen (EL) Frank Aaen (EL) Lars Dohn (EL) Thomas Danielsen (V)nfmd.Henrik Høegh (V)Jacob Jensen (V) Lars Christian Lilleholt (V) Ellen Trane Nørby (V) Ulla Tørnæs (V) Eyvind Vesselbo (V)Mikkel Dencker (DF) Jens Henrik Thulesen Dahl (DF) René Christensen (DF) Kim Christiansen (DF)Villum Christensen (LA) Mike Legarth (KF) Vivi Kier (KF)Inuit Ataqatigiit, Siumut, Sambandsflokkurin og Javnaðarflokkurin havde ikke medlemmer i udvalget.
Venstre, Danmarks Liberale Parti (V)Socialdemokratiet (S)Dansk Folkeparti (DF)Radikale Venstre (RV)Socialistisk Folkeparti (SF)Enhedslisten (EL)
474522171512
Liberal Alliance (LA)Det Konservative Folkeparti (KF)Inuit Ataqatigiit (IA)Siumut (SIU)Sambandsflokkurin (SP)Javnaðarflokkurin (JF)
981111
3
Bilag 1Oversigt over bilag vedrørende L 150Bilagsnr. Titel1Høringsnotat og høringsvar, fra klima-, energi- og bygningsministeren2Tidplan for udvalgets behandling af lovforslagetOversigt over spørgsmål og svar vedrørende L 150Spm.nr.1TitelSpm. om afgrænsning af hjemmelen »til opfyldelse af forpligtelser afteknisk karakter i forhold til EU-retten«, til klima-, energi- og byg-ningsministeren, og ministerens svar herpåSpm. om en uddybning af, hvorledes BBR-oplysninger skal anvendesved implementeringen af artikel 14 i direktivet om bygningers energi-mæssige ydeevne, til klima-, energi- og bygningsministeren, og mini-sterens svar herpåSpm. om borgernes beskyttelse imod, at oplysninger om deres energi-forbrug, som er registreret i BBR, videregives til uvedkommende ek-sempelvis i forbindelse med, at oplysningerne videregives til forsk-ningsbrug, til klima-, energi- og bygningsministeren, og ministerenssvar herpåSpm. om – som teknisk bistand – at udarbejde et ændringsforslag, derdeler lovforslaget, således at bestemmelserne i BBR-loven, der givermyndigheder mulighed for at indsamle borgernes personlige energio-plysninger for at fremme satsninger på energieffektiviseringer, udgårtil et selvstændigt lovforslag, til klima-, energi- og bygningsministe-ren, og ministerens svar herpå
2
3
4