Beskæftigelsesudvalget 2012-13
L 124 Bilag 7
Offentligt
1229774_0001.png
1229774_0002.png
ÆndringsforslagTil

Forslag til lov om ændring af lov om en aktiv beskæftigelsesindsats, lov om digital

indberetningsløsning til brug for anmeldelse af sygefravær samt anmodning om refusion af

sygedagpenge og dagpenge efter barselloven, lov om sygedagpenge og barselloven.

(Digital kommunikation om tilskudsordninger m.v.)L 124Af beskæftigelsesministeren, tiltrådt af…Til § 1

1)

Nr. 2 udgår, og i stedet indsættes:”2. I § 110, stk. 2, indsættes efter 1. pkt., som nyt punktum:”Beskæftigelsesministeren kan desuden fastsætte regler om frister for arbejdsgiveres og selvstændigterhvervsdrivendes anmodning om tilskud efter kapitel 12 og 13.””[Præcisering]
BemærkningerTil nr. 1Det fremgår af de almindelige bemærkningers pkt. 2.1.2.2., at der vil blive fastsat ens tidsfrister forarbejdsgiveres og selvstændigt erhvervsdrivendes anmodning om tilskud vedrørende ansættelser medløntilskud og i fleksjob svarende til de frister, der i dag gælder på sygedagpengeområdet.I lovforslagets nr. 2 blev det foreslået, at dette skulle ske ved at udvide den eksisterende bemyndigelse ilovens § 110, stk. 2, til også at omfattet tilskud til arbejdsgivere og selvstændigt erhvervsdrivende efterkapitel 13 om fleksjob. Efter denne bestemmelse fastsætter beskæftigelsesministeren nærmere regler omberegning og udbetaling, herunder refusion, samt om administration, regnskab, revision, tilsyn m.v. fortilskud og ydelser på områderne løntilskud, udgifter til hjælpemidler og mentorer m.v. og jobrotation.Det foreslås, at der sker en præcisering, så det fremgår udtrykkeligt af bemyndigelsesbestemmelsen, atministeren kan fastsætte frister for arbejdsgiveres og selvstændigt erhvervsdrivendes anmodninger omtilskud. Som konsekvens heraf foreslås det samtidigt, at lovforslagets § 1, nr. 2, udgår.Svarende til reglerne på sygedagpengeområdet vil fristen for at anmode om udbetaling af tilskudadministrativt blive fastsat således, at der alene kan udbetales tilskud for tidsrum, der ligger indtil 3 månederforud for fremsættelsen af kravet. Fx skal en arbejdsgiver senest den 1. april anmode om tilskud for januarmåned. Hvis anmodningen om tilskud ikke er modtaget senest den 1. april, kan arbejdsgiveren eller denselvstændigt erhvervsdrivende ikke modtage tilskud for den periode, der ligger mere end 3 måneder forud forfremsættelsen af anmodningen om tilskud.
Kommunen vil kunne dispensere fra arbejdsgiverens og den selvstændigt erhvervsdrivendes manglendeoverholdelse af fristen for anmodning om tilskud, når overskridelsen af fristen skyldes driftsforstyrrelser hosNemrefusion af et omfang og en varighed, der har afskåret arbejdsgiveren fra at anmelde rettidigt, ellerskyldes forkert vejledning fra offentlige myndigheder eller andre, der må antages at have særligt kendskab tilforholdene, eller når særlige omstændigheder i øvrigt taler derfor. Dispensationsreglerne følger de gældendedispensationsbestemmelser for arbejdsgivere i sygedagpengeloven.Se også de almindelige bemærkningers pkt. 2.1.2.2.