Kulturudvalget 2012-13
L 117
Offentligt
1215927_0001.png
1215927_0002.png
Kulturministeren
Folketingets KulturudvalgChristiansborg1240 København K
KulturministerietNybrogade 21203 København KTlfFaxE-mailWeb::::33 92 33 7033 91 33 88[email protected]www.kum.dk
15. februar 2013
Folketingets Kulturudvalg har den 28. januar 2012, efter ønske fra Jørgen Arbo-Bæhr(EL), stillet mig følgende spørgsmål, nr. 3 (Lov nr. L 117), som jeg hermed skal besvare.

Spørgsmål:

Når folk får en gul smiley betyder det, at de ikke er dopingsanktioneret; sendes oplys-ninger om den gule smiley også videre til diverse centre og idrætsorganisationer og i gi-vet fald med hvilke personlige oplysninger?

Svar:

Regeringen lancerede i juni 2012 otte konkrete tiltag til bekæmpelse af doping i moti-ons- og fitnesscentre. Et af tiltagene handlede om at indføre en forenklet liste over stof-fer, som er ulovlige i forbindelse med træning i motions- og fitnesscentre. Der er tale ommuskelopbyggende stoffer og stoffer, der forøger udøverens maksimale iltoptagelse.Det betyder, at vi pr. 1. januar 2013 med § 1 i bekendtgørelse nr. 1270 af 17. december2012 om fremme af dopingfri idræt har indført en liste over stoffer, som er ulovlige in-den for den foreningsbaserede idræt (WADA’s dopingliste), og en mere enkel liste overstoffer, som er ulovlige i alle andre idrætsmiljøer, der har indgået en samarbejdsaftalemed Anti Doping Danmark om dopingkontrol (svarende til Sundhedsministeriets listepå baggrund af lov om forbud mod visse dopingmidler samt sløringsstoffer for anabolesteroider).Der kan herefter forekomme tilfælde, hvor en dopingsanktioneret person udelukkes fradeltagelse i den foreningsbaserede idræt for brug af et stof, der er forbudt i henhold tilWADA’s dopingliste, men som ikke er forbudt i henhold til den forenklede liste, somgælder for andre idrætsmiljøer med dopingkontrol, herunder kommercielle motions- ogfitnesscentre. I sådanne tilfælde vil den pågældende ikke være udelukket fra deltagelsei de kommercielle motions- og fitnesscentre. og der vil være et behov for at vise et signal(evt. gult), som giver besked om, at man skal kontakte Anti Doping Danmark for nær-mere oplysning.
Dok. nr. 1653509
Side 2
Herefter vil Anti Doping Danmark per telefon oplyse den enkelte idrætsforening ellerdet enkelte motions- og fitnesscenter, om den pågældende kan optages som medlem påbaggrund af den idømte dopingsanktion.ADD har i forbindelse med udarbejdelsen af rapporten om dopingkontrol i motions- ogfitnesscentre oplyst, at man forventer, at det drejer sig om meget få tilfælde, hvor dettesignal vil finde anvendelse.
Marianne Jelved