Transportudvalget 2012-13, Transportudvalget 2012-13, Transportudvalget 2012-13
L 100 , L 100 A , L 100 B
Offentligt
1215908_0001.png
MINISTEREN
TransportudvalgetFolketinget
DatoJ. nr.
15. februar 20132011-2299
Frederiksholms Kanal 27 F1220 København KTelefon41 71 27 00
Transportudvalget har i brev af 22. januar 2013 stillet mig følgende spørgsmål3 vedrørende L 100, som jeg hermed skal besvare. Spørgsmålet er stillet efterønske fra Henning Hyllested (EL).

Spørgsmål nr. 3:

Hvordan forholder ministeren sig til de eventuelle habilitetsproblemer, deropstår ved, at det er Trafikstyrelsen, der, hvis lovforslaget vedtages som det erfremlagt, vil få tildelt opgaver, der i dag hører under Havarikommissionen,men samtidig er sat til at bedømme de indkomne høringssvar – også påområdet for ”ændring af Havarikommissionens opgaver”.

Svar:

De opgaver, som Trafikstyrelsen tildeles med lovforslaget, er udelukkende atmodtage indberetninger om ikke-alvorlige hændelser, som hidtil har væretindberettet til Havarikommissionen. Dissevil blive behandlet på samme vissom de indberetninger om flyvesikkerhedsmæssige begivenheder, somTrafikstyrelsen allerede modtager. Det betyder, at Trafikstyrelsen - imodsætning til Havarikommissionen - ikke skal foretage undersøgelse afhændelserne, men alene skal lade dem indgå i Trafikstyrelsens flyve-sikkerhedsmæssige analysearbejde. Jeg mener ikke, at der erhabilitetsproblemer i, at Trafikstyrelsen får denne opgave.Jeg mener følgelig heller ikke, at der er habilitetsproblemer ved at ladeTrafikstyrelsen kommentere indkomne høringssvar i forbindelse medforberedelsen af lovforslaget. Jeg finder det derimod helt naturligt ognødvendigt, at Trafikstyrelsen som civil luftfartsmyndighed med ansvar for ogekspertise om flyvesikkerhed, forholder sig til de indkomne høringssvar.I sidste ende er det dog mig, der, som ansvarlig minister, træffer beslutning omlovforslaget og dets indhold på baggrund af høringen.
Medvenlighilsen
Henrik Dam Kristensen