Skatteudvalget 2012-13
L 10
Offentligt
1187422_0001.png
1187422_0002.png
J.nr. 11-0296888Dato:30. november 2012
TilFolketinget - Skatteudvalget

L 10 - Forslag til lov om ændring af kildeskatteloven og selskabsskat-

teloven (Omgåelse af udbyttebeskatning, gennemstrømningsselskaber

og ledelsens sæde).

Hermed sendes svar på spørgsmål nr. 16 af 23. november 2012. Spørgs-målet er stillet efter ønske fra Torsten Schack Pedersen (V).
Holger K. Nielsen/ Lise Bo Nielsen

Spørgsmål:

Kan ministeren bekræfte, at lovforslaget fremgik af regeringens lovprogram dagen førfremsættelsen, og vil ministeren i givet fald redegøre for, om offentliggørelsen har indebå-ret nogen risiko for omgåelse af lovforslagets skærpende elementer, der netop er tillagt til-bagevirkende kraft fra tidspunktet for lovforslagets fremsættelse (men altså netop ikke fradagen før)? I forlængelse heraf bedes ministeren oplyse størrelsesordenen af det provenu-tab, der måtte være forbundet hermed?

Svar:

Jeg kan bekræfte, at der fremgik følgende af regeringens lovprogram dagen før fremsættel-sen af lovforslaget:”Ændring

af kildeskatteloven og selskabsskatteloven (Omgåelse af udbyttebeskatning,

gennemstrømningsselskaber og ledelsens sæde) (Okt I)

Forslaget vedrører en række elementer, der har til formål at imødegå dels muligheder for atomgå dansk beskatning, dels muligheder for ved hjælp af danske skatteregler at omgåudenlandsk beskatning.”Jeg skal hertil bemærke, at der i ovenstående ikke er elementer, der afslører det nærmereindhold af lovforslaget, og som potentielt har kunnet medføre et provenutab i strid med lov-forslagets formål.
Side 2