Børne- og Undervisningsudvalget 2012-13
B 19
Offentligt
1192532_0001.png
1192532_0002.png
Børne – og UndervisningsudvalgetChristiansborg
Ministeriet for Børn ogUndervisningMinisterenFrederiksholms Kanal 211220 København KTlf. 3392 5000Fax 3392 5547www.uvm.dk
07-12-2012I forbindelse med behandlingen af (B19) Forslag til Folketingsbeslutningom afskaffelse af bonus A-fag har udvalget efter ønske fra Rosa Lund(EL) stillet mig følgende spørgsmål:Spørgsmål 5:”Ministeren tilkendegav under 1. behandling, at det måske godt kan væresvært for eleverne at få et overblik over betydningen af de gældende bo-nusordninger. Der er både bonus for ekstra A-niveaufag og bonus fortidlig studiestart. Det skal under alle omstændigheder gøres lidt mereoverskueligt, så det sikres, at alle elever kender til ordningerne. Vil mini-steren i forlængelse af denne tilkendegivelse oplyse, hvilke initiativer mi-nisteren overvejer? ”Svar:Det kan oplyses, at Ungdommens Uddannelsesvejledning (UU) og Stu-dievalg har pligt til at vejlede de unge om uddannelse og erhverv. UUvejleder de unge i grundskolen og i 10. klasse, mens Studievalg vejlederom videregående uddannelser i de gymnasiale uddannelser og på er-hvervsuddannelserne. I disse vejledninger indgår blandt andet orienteringom valg af studieretninger herunder om bonusordninger.Mange elever er selv i stand til at finde information på nettet. På Uddan-nelsesGuiden (ug.dk), der administreres af Børne- og Undervisningsmi-nisteriet, er der oplysninger om begge bonusordninger. I tæt tilknytningtil ug.dk medvirker eVejledning også til at udbrede kendskabet til bonusfor ekstra fag på A-niveau og bonus for tidlig studiestart.Også ved elevernes valg af studieretning og ved deres valg af valgfag igymnasiet indgår en orientering og vejledning om ekstra fag på A-niveau.Der findes således en række kilder, der informerer om de to bonusordni-ger.
2Derimod ser det ikke umiddelbart ud til, at skolerne på deres hjemmesidegenerelt indeholder nogen information herom. Det kan derfor overvejes,at vi opfordrer skolerne til på deres hjemmeside også der at informereom ordningerne.
Med venlig hilsen
Christine Antorini