Finansudvalget 2011-12
Aktstk. 51 § 8 Bilag 1
Offentligt
1093223_0001.png

Erhvervs-, Vækst- og Eksportudvalget

Til:

Kopi:

Dato:

JustitsministerenFinansministeren5. marts 2012
Udvalget udbeder sig ministerens besvarelse af følgende spørgsmål:

B 43

Forslag til folketingsbeslutning om opfordring til at trække aktstykke 51 af 14.februar 2012 om nye statsgarantier til nødlidende banker tilbage fraFinansudvalget.Af Frank Aaen (EL) og Johanne Schmidt-Nielsen (EL)

Spørgsmål 1

Idet bl.a. henvises til pkt. 6.3.4. Lovgivning på aktstykker i beretning af 7. april2011 om Finansudvalgets arbejdsform m.v. ønskes ministerens kommentarer til,at erhvervs- og vækstministeren ved aktstykket bemyndiges til at udstede heltnye garantier i 2012, mens den lov, der giver mulighed for at udstede garantier –Bankpakke 2 – har indbygget klare tidsgrænser for udstedelserne. Finderministeren det i denne forbindelse i overensstemmelse med god lovgivningsskik,at et aktstykke på denne måde fraviger gældende lov og med, at entekstanmærkning på et aktstykke, jf. beretningen, skal have en begrænsetgyldighedsperiode?

Spørgsmål 2

Finder ministeren det hensigtsmæssigt og i overensstemmelse med godlovgivningsskik, at en ordning med en samlet maksimal garanti på 40 mia. kr.etableres ved aktstykke og ikke ved lov?

Spørgsmål 3

Er det hensigtsmæssigt og i overensstemmelse med god lovgivningsskik, athjemmelsgrundlaget for en så betydelig ordning, der potentielt kan indebærehjemmel til skridt, der er bebyrdende, jf. beretningens pkt. 6.3.4., etableres medhjemmel i tekstanmærkning på aktstykke?

Spørgsmål 4

Har erhvervs- og vækstministeren forelagt den juridiske udformning af den iaktstykket skitserede ordning for Justitsministeriet inden oversendelse afaktstykket?Spørgsmålene er stillet efter ønske fra Frank Aaen (EL).Svarene bedes sendt elektronisk til spørgeren på[email protected]og til[email protected].
På udvalgets vegneKarin Gaardstedformand.
1/2