Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
S 2752
Offentligt
893355_0001.png
Folketingets LovsekretariatChristiansborg1240 København K
Folketingsmedlem Per Clausen har den 14. september 2010 stillet mig følgendespørgsmål nr. S 2752, som jeg hermed skal besvare.22. september 2010

Spørgsmål nr. S 2752:

"Mener ministeren, at det er rimeligt, at United Plantations får støtte fra den danskestat, samtidig med at virksomheden udsætter sine medarbejder for livsfare ved atbruge farlige sprøjtegifte som monocrotophos?"

Svar:

United Plantations har selv finansieret alle anlægsomkostninger i forbindelse med de4 CDM-projekter - 3 biogasprojekter og 1 biomasseprojekt - som indgår i samarbejdetmed Energistyrelsen. Der er derfor ikke tale om, at den danske stat yder statsstøtte tilUnited Plantations. Derimod har staten indgået en købskontrakt med selskabet omemissionsreduktioner.I processen har den danske stat leveret knowhow gennem en ekstern konsulent, li-gesom staten på helt normal vis har betalt for registreringsprocessen hos FN. Der erendnu ikke verificeret kreditter fra projekterne, og den danske stat har derfor hellerikke modtaget eller betalt for kreditter herfra.Energistyrelsens CDM-projekter med United Plantations omfatter ikke plantagedrif-ten, men udnytter affaldsprodukter fra palmeoliemøllen.Jeg kan i øvrigt henvise til Energistyrelsens redegørelse om statens CDM samarbej-de med United Plantations, som jeg har sendt til Miljø- og Planlægningsudvalget den17. september 2010.
Med venlig hilsen
Lykke Friis