Det Energipolitiske Udvalg 2009-10
S 2647
Offentligt
886037_0001.png
Folketingets LovsekretariatChristiansborg1240 København K
Folketingsmedlem Per Clausen har den 23. august 2010 stillet mig følgende spørgs-mål nr. S 2647, som jeg hermed skal besvare.31.08.2010

Spørgsmål nr. S 2647:

”Har ministeren fortsat tillid til EU's bæredygtighedskriterier for biobrændstoffer, efterdet er kommet frem, at EU’s embedsmænd er uenige om, hvorvidt EU’s officiellemiljøregnskab for biobrændstoffer overhovedet er retvisende?”

Svar:

Ifølge VE-direktivet skal Kommissionen inden udgangen af 2010 komme med enrapport til Europa-Parlamentet og Rådet om indvirkningen på drivhusgasemissioner-ne af indirekte ændringer i arealanvendelsen, samt forslag til minimering heraf. Jegforventer derfor, at disse effekter kommer til at indgå i bæredygtighedskriterierne påen retvisende måde.Jeg har således fortsat tillid til bæredygtighedskriterierne.Jeg kan oplyse, at Kommissionen som en del af grundlaget for den ovennævnte rap-port har fået udarbejdet fire analyser, som skal belyse effekterne af de indirekte æn-dringer i arealanvendelsen. Kommissionen har sendt disse rapporter i høring. Hø-ringsdokumentet med link til rapporter vedlægges.
Med venlig hilsen
Lykke Friis