Skatteudvalget (SAU) Alm. del

Samling: 2009-10

Spørgsmål 629

Ministeren bedes oplyse, hvilke konsekvenser det får for den højreorienterede institution CEPOS’s særlig fordelagtige skattemæssige status – der er betinget af, at institutionen under den borgerlige regering har fået status som almennyttig - at institutionen, efter en anden ministers vurdering, producerer analyser, der giver og tager udgangspunkt i et ”fortegnet” billede af virkeligheden? Der henvises til, at det fremgår af skatteministerens svar af 18. november 2008 på alm del - spørgsmål 28, 2008-09, at CEPOS’ særlig fordelagtige skattemæssige status er blevet givet på grundlag af institutionens vedtægter og angivne formål, og at SKAT på den baggrund har skønnet, at CEPOS opfylder kravet om at være almennyttig, og det oplyses, at dette skøn løbende revurderes. Samtidig kan det nu konstateres, at regeringens klima- og energiminister vurderer, at et eksempel på institutionens analyser ikke lever op til et helt grundlæggende krav om et korrekt deskriptivt udgangspunkt for en analyse; jf. energi og klimaministerens svar af 10. marts 2010 på spørgsmål nr. S 1386, hvor energi og klimaministeren karakteriserer CEPOS-produktet som "fortegnet".
Dato: 25-08-2010
Status: Endeligt besvaret
Dokumentdato: 07-09-2010
Modtaget: 07-09-2010
Omdelt: 07-09-2010

SAU alm. del - svar på spm. 629, fra skatteministeren

svar (2) (pdf-version)
Html-version
Dokumentdato: 25-08-2010
Modtaget: 25-08-2010
Omdelt: 25-08-2010

MFU spm. om ministeren vil oplyse, hvilke konsekvenser det får for den højreorienterede institution CEPOS’s særlig fordelagtige skattemæssige status – der er betinget af, at institutionen under den borgerlige regering har fået status som almennyttig - at institutionen, efter en anden ministers vurdering, producerer analyser, der giver og tager udgangspunkt i et ”fortegnet” billede af virkeligheden, til skatteministeren

MFU spm. om ministeren vil oplyse, hvilke konsekvenser det får for den højreorienterede institution CEPOS’s særlig fordelagtige skattemæssige status – der er betinget af, at institutionen under den borgerlige regering har fået status som almennyttig - at institutionen, efter en anden ministers vurdering, producerer analyser, der giver og tager udgangspunkt i et ”fortegnet” billede af virkeligheden, til skatteministeren (pdf-version)
Html-version