ØKONOMI- OG ERHVERVSMINISTEREN

 

 

 

11. november 2008

 

Besvarelse af spørgsmål 8 (L6) stillet af Erhvervsudvalget den 6. november 2008.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Spørgsmål 8:

”Finder ministeren, at der i tilstrækkeligt omfang er sikret synergi mellem viden opnået gennem videndeling/netværk og beskyttelseskrav af den enkelte aktørs personlige rettigheder?”

 

Svar:

Udvikling og vækst i det danske samfund bygger i høj grad på innovation. Derfor er det vigtigt, at der i Danmark er gode rammer for innovation, således at vi har et godt fundament for at klare os i den internationale konkurrence.

 

Innovation bygger både på videndeling og på et princip om, at det skal kunne betale sig at investere i udvikling af ny teknologi mv. Patentsystemet bygger på en forening af disse principper og sikrer således synergi mellem videndeling og enerettigheder. Patenthaver får i en periode eneret til at udnytte sin opfindelse, men samtidig skal patentet være offentligt tilgængeligt, således at det kan danne grundlag for inspiration til yderligere teknologiske fremskridt.

 

Det foreliggende lovforslag ændrer ikke ved de systemer, f.eks. patentsystemet, som er opbygget på nationalt og internationalt niveau for at sikre immaterielle rettigheder og stille viden om disse rettigheder til rådighed for offentligheden. Lovforslaget har til formål at hindre, at sådanne rettigheder misbruges gennem f.eks. piratkopiering. 

 

 

 

 

 

 

ØKONOMI-OG ERHVERVSMINISTERIET

Slotsholmsgade 10-12

1216 København K

 

Tlf.           33 92 33 50

Fax          33 12 37 78

CVR-nr    10 09 24 85

[email protected]

www.oem.dk