Folketingets Energipolitiske Udvalg

Christiansborg

1240 København K

Dato             16. december 2008

J nr.              


Ændringsforslag til 3. behandling af VE-loven (L 55) samt opfølgning på EU-notifikation af VE-pristillæg i elforsyningslovsændringen fra juni 2008.

./.       Vedlagt fremsendes ændringsforslag til 3. behandlingen af forslag til lov om fremme af vedvarende energi.

 

Ændringsforslagene skal sikre, at de nye ordninger i VE-loven kan træde i kraft, selv om de til VE-loven overførte bestemmelser forbliver i kraft i elforsyningsloven i perioden, indtil godkendelserne fra Europa-Kommissionen foreligger. Forslagene skal ligeledes sikre mod en omfattende dobbeltregulering i samme overgangsperiode.

 

Europa-Kommissionen har mod forventning endnu ikke godkendt de nye VE-pristillæg, som derfor ikke som planlagt kan træde i kraft den 1. januar 2009.

 

Jeg kan oplyse, at forhøjelserne er anmeldt til Kommissionen i sommeren 2008, da reglerne herom i elforsyningsloven var vedtaget. Anmeldelsen er under behandling i Kommissionen, og Energistyrelsen har i den forbindelse besvaret en række spørgsmål.

 

Det er Energistyrelsens vurdering, at der ikke foreligger væsentlige problemer i forbindelse med anmeldelsen. Kommissionen har imidlertid stillet en række nye spørgsmål. Det betyder, at det må forventes at godkendelsen vil trække ud mindst et par måneder inde i 2009. Pristillæggene vil blive sat i kraft snarest efter godkendelsen, og udskydelsen får ikke betydning for modtagerne af pristillæg, da beløbene gives med tilbagevirkende virkning.

 

Grøn ordning vil ligeledes først kunne sættes i kraft, når Kommissionen har tilkendegivet, at den er enig i, at beløbet til ordningen ikke udgør statsstøtte.

 

 

Med venlig hilsen

 

 

Connie Hedegaard