B 8 Forslag til folketingsbeslutning om bedre indsats over for kriminelle unge.

Udvalg: Retsudvalget
Samling: 2004-05 (1. samling)
Status: Bortfaldet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 07-10-2004
1. behandlet/henvist til udvalg 18-11-2004
Ministerområde:
Justitsministeriet
Resumé:
Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til at udvikle bedre straffe for at undgå, at unge kom ind på en kriminel løbebane. Retningslinjerne skulle bl.a. være:
- Tidlig og rigtig indsats skulle have afgørende betydning.
- Det skulle undersøges, om det var en psykisk lidelse, der lå til grund for kriminaliteten. Endvidere skulle den unges intellektuelle niveau altid vurderes.
- For psykisk syge og dårligt begavede kriminelle skulle der udarbejdes særlige behandlingsplaner og etableres særlige behandlingsinstitutioner.
- For de øvrige unge kriminelle skulle der udarbejdes konkrete handleplaner for deres videre liv, herunder uddannelsesplaner eller arbejdsplaner.

Baggrund:

Det fremgik af bemærkningerne, at det var forslagsstillernes opfattelse, at det kun var en lille del af hver ungdomsårgang, der begik kriminalitet. Til gengæld var kriminaliteten blevet mere alvorlig og grov, og forslaget gav konkrete bud på, hvordan en kriminel løbebane kunne undgås eller standses.
Beslutningsforslaget var med enkelte ændringer en genfremsættelse af beslutningsforslag nr. B 203 fra folketingsåret 2003-04, jf. omtalen af dette under folketingsåret 2003-04.
Afstemning: