B 4 Forslag til folketingsbeslutning om sikring af hensynet til barnets bedste i forbindelse med forældremyndigheds- og samværssager.

Udvalg: Retsudvalget
Samling: 2004-05 (1. samling)
Status: Bortfaldet

Om beslutningsforslaget

Sagsgang:
Fremsat 07-10-2004
1. behandlet/henvist til udvalg 28-10-2004
Ministerområde:
Ministeriet for Familie- og Forbrugeranliggender
Resumé:
Beslutningsforslaget opfordrede regeringen til at fremsætte de nødvendige lovforslag og administrative ændringer med henblik på at sikre barnets bedste i forældremyndigheds- og samværssager. Dette skulle ske bl.a. efter følgende punkter:
- Det skulle tydeligt fremgå af loven, at det var hensynet til barnets bedste, der skulle være grundlaget for alle afgørelser om forældremyndigheds- og samværssager.
- Såfremt barnet var i stand til at formulere egne synspunkter, skulle barnet have ret til frit at udtrykke disse i alle forhold, der vedrørte barnet.
- Myndigheder måtte ikke tvinge børn til samvær mod deres vilje.
- Forældre med børn under 16 år skulle af hensyn til barnet deltage i mæglingstilbud, før de kunne blive separeret eller skilt.

Baggrund:

Det fremgik af bemærkningerne til beslutningsforslaget, at formålet var at sikre, at der i forældremyndigheds- og samværssager altid blev taget udgangspunkt i det, der var det bedste for det enkelte barn.
Forslaget var en delvis genfremsættelse af beslutningsforslag nr. B 61 fra folketingsåret 2002-03, jf. omtalen af dette under folketingsåret 2002-03.
Sambehandlet med: