Besøg fra Saudi-Arabien i Folketinget

11.05.2017

Folketinget var torsdag 11. maj vært for et besøg af fem saudiarabiske politikere under delegationsledelse af Dr. Wassel Bin Dawood Bin Salman Al-Mothon fra det såkaldte Shuraråd, som rådgiver den saudiske konge om lovgivning og internationale forhold.

Der var tale om et genbesøg, idet Udenrigspolitisk Nævn besøgte Saudi-Arabien i 2012. På dagsordenen var drøftelser om indenrigs- og udenrigspolitiske forhold i Saudi-Arabien og den spændte situation i den arabiske region. 

Fra Folketingets side deltog medlemmer af Udenrigspolitisk Nævn og Udenrigsudvalget, og Nævnets formand, Søren Espersen (DF), var mødeleder. Folketingsmedlemmerne spurgte blandt andet om udviklingen i kvinders rettigheder, modtagelse af flygtninge fra nabolande og regionen, kristne kirker i Saudi Arabien og landets forhold til Iran. 

Den saudiarabiske delegation fik også mulighed for at møde Folketingets 1. næstformand, Henrik Dam Kristensen og sluttede af med en omvisning i Folketinget. 

Shurarådet

Det rådgivende Shuraråd har 150 medlemmer, der alle er udpeget af kongen. De er valgt for at dække dels forskellige provinser, dels præsteskabet, den statslige administration og erhvervslivet. Rådet kan foreslå love, men kan ikke selv vedtage dem. Siden 2013 har det været et lovkrav at 20 % af Rådets medlemmer skal være kvinder. To ud af delegationens fem medlemmer af Shurarådet var kvinder.
 
Større
Større
Større
Større