L 99 Forslag til lov om ændring af forskellige love på Økonomi- og Erhvervsministeriets område.

(Undtagelse fra indførelse af visse forskrifter og tekniske specifikationer i Lovtidende samt gennemførelse af transparensdirektivet).

Af: Økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (KF)
Udvalg: Erhvervsudvalget
Samling: 2007-08 (2. samling)
Status: Stadfæstet

Om lovforslaget

Sagsgang:
Fremsat 12-03-2008
1. behandlet / henvist til udvalg 27-03-2008
Betænkning afgivet 06-05-2008
2. behandlet/direkte til 3. behandling 13-05-2008
3. behandlet, vedtaget 22-05-2008
Ministerområde:
Økonomi- og Erhvervsministeriet
Resumé:
Med loven indsættes der i forskellige love på Sikkerhedsstyrelsens område hjemmel til, at økonomi- og erhvervsministeren kan fastsætte regler om, at nærmere angivne forskrifter og tekniske specifikationer ikke indføres i Lovtidende. Loven viderefører den hidtidige praksis, hvorefter det ved kongelige anordninger er bestemt, at visse forskrifter inden for Sikkerhedsstyrelsens område ikke indføres i Lovtidende.
Ministeren bemyndiges endvidere til at fastsætte regler om, hvorledes forskrifter, der ikke offentliggøres i Lovtidende, mest hensigtsmæssigt kundgøres.
Desuden bemyndiges ministeren til at bestemme, at tekniske specifikationer, som ikke indføres i Lovtidende, skal være gældende, selv om de ikke foreligger på dansk. Loven viderefører også på dette område den hidtidige praksis.
Endelig får ministeren i konkurrenceloven hjemmel til at fastsætte regler, som implementerer transparensdirektivet. Direktivet har til formål at sikre, at de økonomiske forbindelser mellem offentlige myndigheder og offentlige eller private virksomheder, som modtager støtte, gøres gennemskuelige. Direktivet finder alene anvendelse for virksomheder med en årlig nettoomsætning på mere end 40 mio. euro.
Afstemning:
Lovforslaget vedtaget med 112 stemmer (V, S, DF, SF, KF, RV, NY og Pia Christmas-Møller (UFG)) mod 2 (EL).